Elke vachtsoort vraagt om zijn eigen behandeling en elke hondenbezitter heeft een eigen wens voor de hond. Daarom zal ook iedere trimbeurt anders zijn.

* Plukken of Strippen

* Scheren en/of knippen

* Effileren

* Ontwollen

* Wenbeurt

* Frisse beurt

Plukken

Honden met een plukvacht bestaan meestal uit een zachte onderwol met ruwe, harde draadachtige bovenharen. Deze bovenharen worden verwijderd door de pluktechniek met de duim en de wijsvinger. Deze behandeling kan alleen gedaan worden bij een vacht die plukrijp is. Dit is ongeveer 1x in de zes maanden (maar dit verschilt per hond).

Strippen

Strippen is net als bij plukken, het dode haar verwijderen. Alleen strippen wordt ongeveer 1x in de drie tot vier maanden gedaan. Hierbij wordt dan alleen de helft van de bovenvacht verwijderd. (Alleen als deze ook plukrijp is) Als deze dan na enkele maanden weer is aangegroeid kan de vacht weer gestript worden. Alleen worden nu de oude haren verwijderd welke vorige keer zijn blijven zitten. Hierbij behoud je een korte harde bovenvacht. Deze methode kan dus elke 3 tot 4 maanden uitgevoerd worden en creëer je een cyclus van de haargroei. Op deze manier plukken zal uw hond er altijd keurig verzorgd uitzien en het ruwe uiterlijk blijft behouden.

Knippen en/of Scheren

Knippen en scheren is het inkorten van de hondenvacht. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van een schaar of een tondeuse. Sommige honden worden alleen geknipt en bij andere honden kan er een combinatie van beide worden toegepast, bijvoorbeeld alleen het lijf scheren en de kop knippen. Als de vacht van de hond met de tondeuse getrimd wordt zal er ook gebruik worden gemaakt van een vacuüm systeem. Dit systeem zorgt voor een beter scheerresultaat, maar zal ook de haren opvangen waardoor de trimtafel ook vrij blijft van afvallende haren. Een trimbehandeling met de tondeuse is mogelijk in veel verschillende lengtes, van kort tot lang.

Effileren

Wanneer u graag de mooie lange haren van uw hond wil behouden dan kan effileren uitermate geschikt zijn. Bij deze techniek worden de puntjes van de vacht iets ingekort. Ook kan deze manier van trimmen kan gebruikt worden voor het uitdunnen van de vacht op bepaalde lichaamsdelen.

Ontwollen

Veel honden maken gemiddeld 2 keer per jaar een rui periode door. Bij deze soort vachten past de ontwollen techniek. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van de “was en blaas” techniek. Door de vacht goed en grondig te wassen en gebruik te maken van de waterblazer worden de meeste loszittende haren verwijderd. Na het borstelen en kammen zijn deze los zittende haren verwijderd en de haren die nog niet aan verharing toe blijven hierbij in takt.

Frisse Behandeling

Wat kan het fijn zijn als je hond lekker schoon is en heerlijk ruikt!

Met een frisse beurt zal de hond gewassen en gedroogd worden. Het wassen en drogen helpt ook vaak tegen de losse haren en scheelt voor u weer iets minder stofzuigen! Met deze behandeling loop ik de pootjes en de oogjes na en knip deze waar nodig.

Zeer geschikt voor een behandeling tussen de trimbeurten in.

Wenbeurtje

Een eerste bezoek in de trimsalon is altijd spannend, voor de hond en de eigenaar! Maar het is van groot belang dat dit gedaan wordt. Het is belangrijk dat de hond went aan de geluiden en de behandelingen die gedaan moeten worden in de trimsalon. De puppy zal daarom met veel knuffels, lekkere en verantwoorde snoepjes, in alle rust de eerste trimbeurt krijgen. Na de behandeling gaan we natuurlijk wel even samen spelen. Ook de eigenaar zal na de trimbeurt van de pup extra uitleg en informatie krijgen over hoe je de vacht het beste kunt onderhouden. Ik zal uitleggen en laten zien waar de lastige plekken zitten en hoe deze te borstelen en/of te kammen om hiermee de klitten en eventueel vilt tegen te gaan. Heb je zelf nog vragen, kan je deze altijd aan me stellen


Zoals u leest zijn er veel behandelingen en in verschillende soorten.

Alle trimbeurten zijn inclusief het wassen en drogen/föhnen van de hond.